Oksidasyon gıdanın ve içeceklerin etrafındaki havada bulunan atmosferik oksijenin teması sonucu oluşan kimyasal bir reaksiyondur. Bu reaksiyon oda sıcaklığında veya altında (yani içecekler, yağlar, meyve ve sebzelerin veya bitmiş gıda ürünlerinin normal depolanması sırasında) gerçekleşebilir. Ayrıca işleme veya yağda kızartma sırasında olduğu gibi yüksek sıcaklıklarda da gerçekleşebilir.
Linde nasıl yardımcı olabilir
Oksidasyonun etkilerini önlemek veya en aza indirmek için gıdada kullanılan azot ve diğer atıl gazları temin ediyoruz. Örneğin azot ürünün içinde ve etrafındaki oksijen seviyelerini düşük tutmak için kullanılır.İnert bir atmosfer ürünü stabilize eder ve raf ömrünü uzatır.
Süpürme, oksidasyon sorunu ile savaşmak için 3 ana yastıklama uygulamasından biridir.
Temizleme sırasında azot, karbondioksit veya argon gibi gazlar atmosferik gazları gidermek ve inert bir atmosfer ile değiştirmek için gıda veya içeceğe eklenir veya üzerinden kabarcıkla geçirilir. Bu istenmeyen maddeleri yok eder, böylece de oksijen ile istenmeyen reaksiyonları önleyerek ve azaltarak gıdanın kalitesi korunmuş olur.